Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Fehérbor

Rendezés:

Szürkebarát száraz rosé narancsbor (0,75L | 13%)

3.190 Ft
Bogyózás után a cefrét úgy erjesztették ki, mintha vörösbort erjesztettek, így a Szürkebarát egyéniségéből adódóan pirosas, narancsos szín és tanninok áztak ki a szőlőből.

Királyleányka félédes fehérbor (0,75L | 12%)

3.490 Ft

Az erdélyi eredetű a Királyleányka valószínűleg az I. Világháború előtti években a Leányka és a Kövérszőlő kereszteződéséből jött létre. A fantasztikus szőlővirág- és gyümölcsillatokhoz élénk savérzet párosul, mely kitűnő karaktert ad. Nem tolakodó és enyhén savas, így élvezettel fogyasztható a lágyabb borokhoz szokottak számára is.

Szürkebarát száraz fehérbor (0,75L | 12%)

2.490 Ft
Jó intenzitású, érett fehér gyümölcsös és elsődleges, tiszta illat. Főleg körte és érett alma. Ízben nagyon gazdag, selymes textúrájú és telt bor, szintén érett fehér húsú gyümölcsökkel és kis diós véggel. Alkoholtartalma emelkedett, de gazdagabb ételekkel ez integrált marad. Jó hosszúságú és ízes bor.

Szürkebarát száraz fehér gyöngyözőbor (0,75L | 12%)

2.490 Ft
Jellemzői: A ’Szürkebarát’ egy francia eredetű fajta, melyet sok más néven is ismerhetünk például Pinot gris, Burgundi szürke, Szürke klevner. Hazánkban sikerrel telepíthető kivéve az Alföld bizonyos részein, Bükkaljai, Tokaji, Balatonboglári, Soproni és Somlói borvidékeken.

Sauvignon blanc száraz fehérbor (0,75L | 12%)

3.690 Ft
A sauvignon blanc a világ egyik legismertebb fehérborszőlő-fajtája, az egyetlen olyan világfajta, amelynek borát az aromatikus fehérborok között tartják számon.

Chardonnay száraz fehérbor (0,75L | 12%)

2.890 Ft
Bemutatkozik a szőlők kaméleonja. Könnyen lehet, hogy ez volt az első bor, amiről hallottál, és amit jó eséllyel fel fognak neked szolgálni egy koktélpartin, ha „a fehérből” rendelsz. A szőlő maga eléggé semleges, de egy kis borkészítési varázslattal át lehet változtatni egy fahordós érlelésű testes bombázóvá, egy üde, citrusos-ásványos savjátékká, vagy akár egy kiülős-iszogatós dobozos borrá.

Chardonnay száraz fehér gyöngyözőbor (0,75L | 12%)

3.890 Ft

Bemutatkozik a szőlők kaméleonja. Könnyen lehet, hogy ez volt az első bor, amiről hallottál, és amit jó eséllyel fel fognak neked szolgálni egy koktélpartin, ha „a fehérből” rendelsz. A szőlő maga eléggé semleges, de egy kis borkészítési varázslattal át lehet változtatni egy fahordós érlelésű testes bombázóvá, egy üde, citrusos-ásványos savjátékká, vagy akár egy kiülős-iszogatós dobozos borrá. Gyöngyözőborunk széndioxid hozzáadásával készült, mely méginkább kiemeli az aromás ízvilágot.

Viktória Gyöngye száraz fehér gyöngyözőbor (0,75L | 12%)

2.890 Ft
Zöldessárga, fajtajelleges illatú és ízű, testes, alkoholban gazdag, kissé lágy, kellemes fogyasztású fehérbor. Túlérett szőlőből készített bor aromaanyagai túl intenzíven jelennek meg.szándioxid hozáadásával.

Olaszrizling száraz fehér gyöngyözőbor (0,75L | 12%)

2.490 Ft

Az olaszrizling savai teljes érésben erőteljesek, de finomak, míg éretlen állapotban, függetlenül a borvidéktől, durvább és harapósabb jellegűek. A megfelelő termőhelyen termesztve a szőlő elegáns savstruktúrával rendelkezik, jelentős cukormennyiséget felhalmozva. Ideális körülmények között a bor tökéletes egyensúlyt mutat. A széndioxid hozzáadása tovább fokozza az ízvilág jellegzetességeit.