Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Füzik borkóstoló az etyeki családi présházban

Füzik borkóstoló az etyeki családi présházban
Kóstolj meg legalább 6, de inkább 8 bort Etyeken, az Öreghegyen a Füzik Pincészetnél. Tartályos és hordós borok, kézműves sajtok és a borász saját készítésű hústermékei segítenek a felejthetetlen borkóstoló élményhez.

Mire számíthatsz?

  • Gyertek Etyekre és keressétek az Öreghegyen a Füzik Pincészet helyes kis présházát
  • Kóstoljatok meg minimum 6, de inkább 8 bort, rakjátok össze ti a borsort
  • Ismerjétek meg a borászat történetét, és a borász által használt borkészítési eljárásokat
  • Egyetek helyi sajtokat a sajttálról és a borász saját készítésű felvágottjait a hidegtálról
  • Nézzétek meg a borospincét és vigyetek haza annyi Füzik bort, amennyit csak elbírtok

Csomagtartalma

Borkóstolás6-8 pohár bor

Hordóminta

Szóda

Visszakóstolás

Borkorcsolya

HidegtálOpcionális

SajttálOpcionális

Pincebemutató

 

Füzik borkóstoló menete

A Füzik Pincészet viszonylag fiatalabb családi vállalkozás Etyeken, de annál nagyobb szeretettel és lelkesedéssel készítik a boraikat a gyönyörűen felújított kis öreghegyi présházban.

 

Nem messze a városközponttól az Öreghegyi út mellett fogod találni a présházat, eltéveszteni nem lehet a sárgára vakolt házat, pláne, hogy jó időben már látni fogod a présház elé kirakott padokat és asztalokat, valamint Sanyit, aki a borász és egyben a tulajdonos is.

 

Ezen az etyeki borkóstolón nincs előre, szigorúan meghatározott borsor, a borász meglehetősen rugalmas, aminek köszönhetően akár az érkezés után ott helyben is össze tudjátok rakni a kóstolni kívánt borok listáját. Az biztos, hogy van miből válogatni, általában 10 fölötti borból áll a Füzik Pincészet szortimentje.

 

Ezen az etyeki borkóstolón összesen 6 bort fogtok megkóstolni, de ezt nagyon egyszerűen föl lehet tolni 8 borra, és hát miért is ne kóstolnál kettővel több bort, ha már erre jársz? Mert például Füzik Sanyi a tartályban készült, friss karakterű boraiból előszeretettel tesz a tölgyfahordóba is, így külön érdekesség az arra fogékonyaknak, hogy össze lehet hasonlítani ugyanannak a bornak a tartályos és a hordózott változatát is. 

 

A borsorba érdemes beválogatni a sauvignon blanc-t, a chardonnay-t vagy a pinot noirt, és ezek közül valamelyiknek a hordós verzióját is. De van itt habzóbor is, és ha már a borsor és az élvezetek maximalizálásáról van szó, akkor nagyon ajánljuk a Füzik-féle hidegtálat és a helyi sajtműhely finomságaiból készült sajttálat is. A hidegtál annyira helyi, hogy konkrétan a pincénél történik a feldolgozás, és a borász saját receptje szerint készülnek a kolbászok és egyéb finomságok is.

 

A borospincébe is lemehettek, ahol láthatjátok hol és hogyan készülnek a Füzik borok, tartályok és hordók egyaránt lesznek itt. Sőt, ha szerencsétek van és van még bor a pincében, akkor Sanyi azt is megengedi, hogy tartály- vagy hordómintát kóstoljatok, úgy tartják, hogy ilyenkor a legjobb a bor…

 

Gyertek az etyeki Öreghegyre a Füzik Pincészethez és kóstoljatok remek etyeki borokat!

 

Egyéb információk

  • Körülbelül 2 óra hosszú
  • Magyar vagy Angol nyelven

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hír