Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Rólunk

Elég messziről indultunk, mire a borászathoz értünk. 2021 óta családi vállalkozásként, egy személyszállítással foglalkozó autóbuszos céget működtetünk. Megannyi kilométert levezettünk, belföldön, külföldön, kisebb-nagyobb csoportokat vittünk minden felé.

A munka után, egy pohár finom bor mellett mindig volt időnk átbeszélni a munkáinkat. 2020-ban a Covid lelassított minket minden téren.Ekkor merült fel a gondolat, hogy valami másra is szükség van az életünkbe. A bor iránti tisztelet, szeretet indított minket útnak, hiszen a szőlőtermesztésnek, borkészítésnek évezredes hagyománya van kis hazánkban. Minket egészen a Balatonboglári borvidékig vezetett,

Marcali városáig.Az itteni szőlőhegyen leltünk rá egy olyan csendes helyre, melybe első látásra beleszerettünk. Szőlő-kékfrankos és olaszrizling van telepítve, pince, présház, minden adott volt, hogy valami új vegye kezdetét. Természetesen a Balaton közelsége sem volt elhanyagolható, főleg a gyermekeink számára. A régi tulajdonos, segített az elején, hogyan is kell a szőlőt megművelni. De ezen a ponton éreztem, hogyha komolyan szeretném csinálni, és olyan sokszínű, sokízű, hangulatban gazdag legyen a végén maga a bor, akkor bizony a tudás elmélyítése nélkülözhetetlen. 

Tudtam, hogy az iskolai tudás, meg az évek gyakorlata, tapasztalata fogja megadni, hogy majd a mi borunk is akár egy szürke hétköznapon, de akár egy jeles eseményen is megállja majd a helyét. 2021-ben borász lettem. Egy újabb lehetőség talált meg az Etyek-Budai borvidéken is. Az itteni szőlőültetvényekben is érdekeltséget szereztünk. Egy kis Szürkebarát, Chardonnay, Viktória gyöngye, Királyleányka szőlő fajtákkal gazdagodtunk. Etyeken az Öreghegyen két pincét működtetünk, az egyikben ezidáig, a borkészítés, palackozás, és az épület régmúlt vidéki báját kihasználva, borkóstolók, és kisebb rendezvényeknek ad otthont, míg a másik pincében jelen pillanatban a Pinot Noir és a Chardonnay nedüje pihen francia hordókban.

Családunk minden tagja kiveszi a részét a szőlő művelés, borkészítés folyamatából így elmiondhatjuk, hogy megannyi segítő kéz munkájának gyümölcse a bor, melyet lepalackozunk a végén együtt. Borainkat már az első évben megmérettük az Etyeki Hegyközség borversenyén. A 2022-es évjáratú Chardonnay és Sauvingnon blanc ezüstérem minősítésben részesült, az Olaszrizling bronz minősítést kapott, melyekre nagyon büszkék vagyunk.

Most a második évben is hasonlóan arra törekedtünk, hogy boraink minősége olyan legyen, hogy minél több visszatérő vendéggel, és minél több ajánlással legyünk idén is gazdagabbak. Boraink alkalmakhoz illően megállják a helyüket.