Fehérbor
Királyleányka félédes fehérbor (0,75L | 12%)
2.500 Ft
Az erdélyi eredetű a Királyleányka valószínűleg az I. Világháború előtti években a Leányka és a Kövérszőlő kereszteződéséből jött létre. A fantasztikus szőlővirág- és gyümölcsillatokhoz élénk savérzet párosul, mely kitűnő karaktert ad. Nem tolakodó és enyhén savas, így élvezettel fogyasztható a lágyabb borokhoz szokottak számára is.
Szürkebarát száraz fehérbor (0,75L | 12%)
1.000 Ft
Jó intenzitású, érett fehér gyümölcsös és elsődleges, tiszta illat. Főleg körte és érett alma. Ízben nagyon gazdag, selymes textúrájú és telt bor, szintén érett fehér húsú gyümölcsökkel és kis diós véggel. Alkoholtartalma emelkedett, de gazdagabb ételekkel ez integrált marad. Jó hosszúságú és ízes bor.
Sauvignon blanc száraz fehérbor (0,75L | 12%)
2.000 Ft
3.500 Ft
-43%
A sauvignon blanc a világ egyik legismertebb fehérborszőlő-fajtája, az egyetlen olyan világfajta, amelynek borát az aromatikus fehérborok között tartják számon.
Chardonnay száraz fehérbor (0,75L | 12%)
3.500 Ft
Bemutatkozik a szőlők kaméleonja. Könnyen lehet, hogy ez volt az első bor, amiről hallottál, és amit jó eséllyel fel fognak neked szolgálni egy koktélpartin, ha „a fehérből” rendelsz. A szőlő maga eléggé semleges, de egy kis borkészítési varázslattal át lehet változtatni egy fahordós érlelésű testes bombázóvá, egy üde, citrusos-ásványos savjátékká, vagy akár egy kiülős-iszogatós dobozos borrá.
Viktória Gyöngye száraz fehér gyöngyözőbor (0,75L | 12%)
2.000 Ft
Zöldessárga, fajtajelleges illatú és ízű, testes, alkoholban gazdag, kissé lágy, kellemes fogyasztású fehérbor. Túlérett szőlőből készített bor aromaanyagai túl intenzíven jelennek meg.szándioxid hozáadásával.
Olaszrizling száraz fehér gyöngyözőbor (0,75L | 12%)
2.500 Ft
Az olaszrizling savai teljes érésben erőteljesek, de finomak, míg éretlen állapotban, függetlenül a borvidéktől, durvább és harapósabb jellegűek. A megfelelő termőhelyen termesztve a szőlő elegáns savstruktúrával rendelkezik, jelentős cukormennyiséget felhalmozva. Ideális körülmények között a bor tökéletes egyensúlyt mutat. A széndioxid hozzáadása tovább fokozza az ízvilág jellegzetességeit.